Stressig vecka

Det har inte blivit många inlägg här den senaste tiden och det har väl egentligen flera anledningar. Bland annat:

1. Ingen blogglust. Funderade ett tag igen på att sluta blogga helt och hållet. Men det vill jag ju inte egentligen så jag skriver ett inlägg när jag känner för det.

2. Mycket i skolan. Denna vecka är värst och veckan är inte över på långa vägar än.

Sedan har jag också bestämt mig för att ta det lite lugnt med 8 veckors-utmaningen. Jag går promenader/powerwalks men när jag hinner. Det blir i alla fall cirka 3 gånger i veckan. Igår sprang jag till och med lite. Men utmaningen fick mig i alla fall att komma igång med promenaderna.

En väldigt glädjande sak är att jag har klarat kredit- och exekutionsrätten. Det var femte gången jag skrev den tentan och äntligen klarade jag den! Nu har jag klarat alla juridikpoäng jag behöver för att bli revisor, om jag nu skulle vilja bli det.  Så nu har jag BARA två tentor kvar: redovisningsteorin om cirka 3 veckor och makroekonomin om lite mindre om en vecka.


Ja!

Jag skrev ju tre tentor för två helger sen. Blev ganska besviken i helgen när jag fick reda på att jag inte har klarat redovisningsteorin (en måste-kurs). Men idag fick jag reda på att jag i alla fall klarat beskattningsrätten. Så att klara två tentor utav tre samma helg är ju inte så dåligt ändå :)

Första veckan

Första veckan på 8-veckors powerwalkprogrammet är avklarad. Den första veckan blev det:

Måndag: 34 min powerwalk
Tisdag: 43 min promenad
Lördag: 76 min promenad

Inte riktigt på de dagarna enligt schemat. Men det spelar ju ingen roll egentligen. Vissa dagar passar det helt enkelt inte. Som igår då jag hade skola till klockan 6 och sedan satt i telefonkö i en och halv timme.

Det tredje passet förra veckan skulle egentligen ha varit en powerwalk på 40 min men blev en promenad på 76 min istället.

Denna vecka är det fyra powerwalks som gäller. Ska ta den första om några timmar. Jag har hittat en jättefin rund att gå :) Mot Jägarvallen och Mjärdevi.

Använde stegräknaren hela förra veckan också och snittade 8318 steg/dag. Det är ganska bra när det gäller mig eftersom jag sitter stilla ganska mycket under dagarna ( i skolan och när jag pluggar). Nästa vecka ska det bli ännu bättre!

Ny vecka och nya mål

Förra veckan gick sådär. Eller ja, det vara väl bara under lördagen och söndagen som det urartade. Men jag gick ner ett kilo under förra veckan, så nåt måste jag ha gjort rätt :) Känner att jag behöver komma igång med motionen igen så tänkte köra Martin Lidbergs 8 veckors powerwalking program. För min promenader är ju det enda jag klarar av på grund av ryggen just nu. Är det någon som vill hänga på så vore det jätteroligt. Börjar alltså med en powerwalk på 40 min senare idag.

Så här ser 8 veckors programmet ut:

Vecka 1:
Måndag: powerwalk 40 min
Onsdag: promenad 30 min
Fredag: powerwalk 40 min

Vecka 2:
Måndag: powerwalk 50 min
Onsdag: powerwalk 45 min
Fredag: powerwalk 40 min
Lördag: powerwalk 60 min

Vecka 3:
Måndag: powerwalk 55 min
Onsdag: powerwalk 50 min
Fredag: powerwalk 55 min
Lördag: powerwalk 60 min

Vecka 4:
Måndag: powerwalk 55 min
Onsdag: powerwalk intervall, 6 min stentuff gång, 3 min lugnare tempo upprepa 4 ggr
Torsdag: promenad 30 min
Fredag: powerwalk 55 min
Lördag: powerwalk 60 min

 

Vecka 5:
Måndag: powerwalk 60 min
Onsdag: powerwalk intervall, 6 min stentuff gång, 3 min lugnare tempo upprepa 4 ggr
Torsdag: powerwalk 60 min
Fredag: powerwalk 55 min
Lördag: powerwalk intervall, 6 min stentuff gång, 3 min lugnare tempo upprepa 4 ggr

Vecka 6:
Måndag: powerwalk 60 min
Tisdag: powerwalk intervall 4min stentuff gång, 2 min lugnare tempo upprepa 7 ggr avsluta m 18 min powerwalk i högt o jämnt tempo,
Torsdag: powerwalk 60 min
Fredag: promenad 30 min
Lördag: powerwalk intervall 6 min stentuff gång, 3 min lugnare tempo upprepa 5 ggr avsluta m 15 min powerwalk i högt o jämnt tempo

Vecka 7:
Måndag: powerwalk intervall 4 min stentuff gång, 1 min lugnare tempo. upprepa 10 ggr avluta m 10 min powerwalk i högt o jämnt tempo
Tisdag: powerwalk 60 min
Onsdag: intervall 4 min stentuff gång, 1 min lugnare tempo upprepa 6 ggr
Torsdag: powerwalk 60 min
Fredag: promenad 30 min
Lördag: powerwalk intervall 6 min stentuff gång, 2 min lugnare tempo. upprepa 6 ggr avsluta med 12 min i högt o jämnt tempo

Vecka 8:
Måndag: powerwalk intervall 4 min stentuff gång, 1 min lugnare tempo. upprepa 10 ggr avluta m 10 min powerwalk i högt o jämnt tempo
Tisdag: powerwalk 60 min
Onsdag: intervall 4 min stentuff gång, 1 min lugnare tempo upprepa 6 ggr
Torsdag: powerwalk 60 min
Fredag: powerwalk intervall 6 min stentuff gång, 2 min lugnare tempo, upprepa 6 ggr, avlsuta med 12 min powerwalk i högt o jämnt tempo
Lördag: långpromenad 90 min
Söndag: powerwalk 60 min


Tentat klart

Det tar på krafterna att tenta i 4,5 timmar. Helt slut nu. Tänkte slappa lite framför teven en stund och sedan en promenad i solen med hunden. Synd bara att det ska vara så halt och kallt än.

Tentan gick bra. Mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Så håll tummarna för att jag äntligen kan få klara denna tentan nu! Femte gången som jag skrev den. Envis är jag ju i alla fall.

Storstädning

När jag kom hem från dagens föreläsning så började storstäda. Det är aldrig så rent här hemma som dagarna innan en tenta. Det är så typiskt och det slår aldrig fel. Ikväll blir det lite fredagsmys och tacos :)


Hemlig?

Först och främst vill jag tacka er för omtanken angående länkarna. Ni vet vilka ni är.  Min tanke med denna blogg var inte att den skulle vara hemlig utan enbart att jag skulle få en nystart och eventuellt skaka av mig några läsare  (som t.ex. min pappa) som ser denna blogg som det enda sättet att kunna uppdatera sig om mitt liv. Det blir så fel eftersom jag har en tendens att skriva en del inlägg som blir ganska privata. Så ni får jättegärna länka om ni vill.


Inte redo

Träningen gick bra de första tjugo minuterna men sedan gick det inte riktigt längre. Det blev i alla fall:

10 min cykling (2,4 km)
10 min crosstrainer (1,2 km)
10 min löpning (1 km)

Jag får hålla mig till vardagsmotion (såsom promenader till skolan och med hunden) ett tag till framöver.

Godkänd

Min lärare i nationalekonomin hade varit jättesnabb i rättningen och vet ni? Jag blev godkänd! Fast det var ju ganska förväntat egentligen men i alla fall roligt att få det bekräftat. Får hoppas att de två resterande tentorna förra helgen gick lika bra.

Tidiga morgnar och löpning

Solen går upp tidigare och tidigare för var dag som går just nu och det gör hunden också. För en vecka sedan var han en kanonbra väckarklocka när han väckte mig precis när jag behövde gå upp. Nu börjar det bli lite för tidigt. Och det är inte precis lätt att somna om när man har varit ute i den här kylan. Jaja, ska inte klaga. Kommer upp i god tid i alla fall.

Ser verkligen framemot nästa veckas töväder. Köpte en ny vårjacka i måndags. Får hoppas att jag kan använda den snart.

Det är nu flera veckor sedan jag tränade. Ryggen har verkligen satt stopp för all träning. Men jag är så sugen på att träna. Funderar på att ta en sväng till gymmet efter skolan. Löpning och kanske crosstraining. Det borde ryggen klara av. Om inte så är det lättare att avbryta än ett spinningspass. Jag packar ner träningskläderna i alla fall och så får vi se vad jag bestämmer mig för.

Välkommen till min nya blogg!

Välkommen hit!

RSS 2.0