Vägning 2

Veckans resultat: -0,8 kg
Resultat totalt: -2,4 kg

Hade trott att det skulle bli ett större minus. Men det gör faktiskt inte så mycket. -2,4 kg på 2 veckor är ett riktigt bra resultat. Speciellt med tanke på att det har gått så segt denna vårtermin.

Imponerad!

För det första är jag imponerad av mig själv. Det går sååå bra nu! Förväntar mig ett minus på måndag också. Jag tänker återgå till veckovägningarna. Och måndagar är alltså vägningsdag. Det har blivit dåligt med motion i veckan på grund av olika anledningar men det gör inte så mycket eftersom jag sköter mig så bra just nu.

Sedan är jag himla imponerad av min kära mor. Hon har nu gått ner 10 kilo på cirka 3 månader. Verkligen en inspirationskälla. Visar hur långt man kommer på lite sundare matvanor.

Vägning 1

Resultat sedan förra veckan: -1,6 kg

Det känns så skönt att äntligen få se resultat på vågen igen! Det har gått väldigt seeegt under våren men nu är jag på G igen!

Det går bra just nu!

Sköter mig alldeles utmärkt just nu. Var nyss ute på en powerwalk i skogen med vovven. Provade även att springa lite och vi sprang nästan 1 km. Det går framåt, det är huvudsaken :)

Rivstarten (inte rivstart enligt GI) går bra. Dricker nutrilettes shakes blandat med lite vanlig mat. Oftast blir det nutrilette till frukost, mellanmål och kvällsmat och sedan vanlig lunch. Försöker även lära mig att äta mindre portioner till lunch. Det fungerar bra och jag känner mig mätt hela tiden.

Tävling hos Suzan!

Jag är med och tävlar om ett par GoCoCo-sportstrumpor hos Suzan. Var med du också! Tävlingen hittar du här.

Fakta om GoCoCo:

Strumpan är naturlig utan kemiska tillsatser, egenskaperna
kommer från aktivt kol av kokosnötskal (cocona fibern).

Strumpan eliminerar lukt som tex fotsvett.

Strumpan torkar mellan 20-50 procent snabbare än strumpor
utan cocona vilket minskar risken för friktion och blåsor.

Strumpans egenskaper går inte att
tvätta ur utan håller hela strumpans livslängd.

Tvättråd: 40 grader och utan mjukmedel.


Mjölkallergi?

Jag har ju varit allergisk mot mjölk (både mjölkprotein och laktos) i alla fall de senaste fem åren. Men det senaste året har jag kunnat äta allt, inklusive dricka mjölk och äta ost. Men inte nu längre verkar det som. Magen krånglar. Jag har börjat byta ut mjölkprodukterna mot laktosfritt och tänkte se om det hjälper. Men det är ju såå komplicerat när jag inte riktigt är van vid det längre.

Annars så njuter bara av livet just nu. Inte så mycket att göra i skolan och vädret är alldeles underbart idag. Kört lite av en rivstart denna vecka med och det börjar ge resultat.

Best so far

Blivit dåligt med motion denna vecka, tentapluggsvecka. Men när jag loggade in på funbeat  nyssså upptäckte jag att aprilmånad var bästa månaden hittills i år med 726 motionsminuter och 61,8 kilometer avverkade. Nästan en dubblering i jämförelse med marsmånad! Jag är på rätt väg i alla fall.  Nyss varit ute i Rydsspåret med Rexie. Tog en powerwalk och provade även att försöka springa lite. Det gick ganska bra.

Hittat drömjobbet idag med. Tjänsten innebär att man ska arbeta med revision av hållbarhetsredovisning på en av landets stora revisionsbyråer. Min magisteruppsats handlade ju just om revision av hållbarhetsredovisning och det är verkligen ett ämne som intresserar mig. Synd bara att jobbet är i Stockholm. Men det skadar ju aldrig att söka det.

Kvällen blir lugn. Tentat tidigt imorse. Tentan gick bra och jag borde klara den. Skickade även in min ansökan om examen häromdagen :)

Halloj!

Blev plötsligt sugen att blogga lite igen efter att att ha blivit inspirerad av J's övervikt. Det går varken bra eller dåligt för mig just nu. Ställt undan vågen ett tag. Försöker vara ute och gå så mycket som jag kan. Förra veckan blev det inte så mycket, cirka 140 min men betydligt bättre än ingenting.

För övrigt var förra veckan en väldigt knepig vecka. Det var veckan då tentaresultatet i redovisningsteorin skulle komma och jag gick mest runt och var deppig över det. Trodde verkligen inte att jag skulle klara tentan. Men det gjorde jag! Men en hel poäng som marginal. Lite tur ska man ha :) Så skönt! Det innebär att jag är helt klar i skolan och att jag kan ta ut min examen. Kommer dock att fortsätta att läsa lite kurser terminen ut så nästa tenta är redan nästa vecka. Men det gör inte så mycket. Trivs verkligen med mina kurskamrater.

RSS 2.0